Misaone igre

Misaonim igrama se nazivaju sve igre u kojima pobeda ne zavisi od sreće već od intelektualne spretnosti takmičara. Kao i kod svakog drugog sporta ta spretnost se uvežbava i najbolje dokazuje na takmičenjima.

25Dec / 2014

Go

Tradicionalna igra na tabli, poreklom iz Kine, stara preko 4000 godina, GO je igra koja se najduže igra u svom trenutnom obliku. Nastala iz načina na koji su generali u staroj Kini planirali bitke i ratove, GO sa svojim dvojakim putem ka pobedi (zarobljavanjem protivnikovih kamenova ili okruživanjem slobodne teritorije) je igra sa najboljim balansom strategije i taktike. Ta osobina, zajedno sa vrlo jednostavnim pravilima čine je najigranijom igromnašeg doba.

25Dec / 2014

Hex

Igra koju su nezavisno jedan od drugog izumela dva matematičara na različitim stranama globusa u 50-tim godinama 20-tog veka još nije imala vremena da ostvari punu popularnost ali jednostavnost pravila, ekstremna jednostavnost igranja ali opet velika raznolikost pravila i veliki nivo veštine koji je potreban za pobedu obečavaju da če Hex tek doseći svoj vrhunac. Da bi ilustrovali ono što smo napisali prezentovaćemo vam kompletna pravila: beli i crni igrač igraju naizmenično, postavljajući po jedan kamen na bilo koje prazno polje na tabli. Beli igrač treba da spoji bele obale a crni crne obale. Uglovi pripadaju obema obalama.

Društvene igre

Društvenim igrama se nazivaju sve igre izmedju dva ili više igrača u kojima je primarni cilj druženje a tek sekundarni pobeda ako uopšte i postoji. Najčešče uz uticaj sreće i uz razna pomagala (tabla, karte, kockice, figurice, papir i olovka...) igrači se hvataju u koštac jedni sa drugima ali i ako ste izgubili pa čak i ako pobednik ne postoji sigurno ste bar pobedili dosadu i jednoličnost.

26Dec / 2014

Jamajka

1678 - Posle duge karijere pirata, Henri Morgan je vešto uspeo da sebe postavi na mesto guvernera Jamajke. Tada je pozvao svu svoju braću po oružju da mu se pridruže i organizovao Veliku trku brodova oko Jamajke. Ova igra vas stavlja u ulogu najvećih piratskih imena koja su plovila Karipskim morima... i naravno tu je velika trka oko ostrva. Igrači u igri otkrivaju zakopana blaga, sakuplaju zlato, pljačkaju svoje protivnike... a sve u cilju pobede u trci. Igra se odlikuje neverovatno lepim ilustracijama i vrlo je dinamična.

26Dec / 2014

Ticket to ride

Ako ste ikad voleli da putujete vozom ili kao mali sakupljali voziće ovo je igra za vas. Ticket to Ride je avantura vozom kroz ceo svet gde igrači sakupljaju kartice sa odredjenim bojama vozova i postavljaju ih na rute koje su im unapred odredjene njihovom putnom kartom. U originalnoj verziji je u pitanju Severna Amerika. Vremenom su se pojavile ekspanzije za ceo svet, a da bi sve bilo još zanimljivije dizajneri su ubacili i neka nova pravila koja doprinose zanimljivosti igre.

26Dec / 2014

Shadow of Camelot

Kralj Artur i njegovi hrabri vitezovi Okruglog stola zajedno ujedinjeni u odbrani svoje kraljevine Kamelota nad kojim se nadvio oblak zla. Svaki igrač uzima ulogu po jednog viteza i kreće u potragu koja im donosi važne predmete za odbranu kraljevstva ili se već suočava sa nepijateljima koji pokušavaju da osvoje zamak. Ovo je jedna od igara gde igrači saradjuju tokom cele igre, dogovaraju se i pokušavaju zajedno da se odbrane. Ali da sve to ne bi bilo tako lako…medju braćom uvek postoji jedan izdajnik!

26Dec / 2014

Love Letter

Love Letter je igra kartama, igra dedukcije, rizika i sreće - i jedna od najboljih strateških igara kartama. A sastoji se ni manje ni više nego od 16 kartica koje će vam doneti sate i sate zabave. Igra je za 2 ili 4 igrača, mada je najzanimljivije kad se igra u 4. Igra ima neverovatno jednostavna pravila koja doprinose dinamičnoj interakciji izmedju igrača i veoma. Cilj igre je izbaciti svog rivala iz igre. Svaka karta ima svoju jačinu i svoju ulogu u tome da se spreči da ljubavno pismo stigne do princeze.

26Dec / 2014

Lords of Waterdeep

Igra koja je prošle godine doživela neverovatnu popularnost. Pre svega sto je ova tematika davno poznata iskusnim roll plaz igračima, a ovoga puta vas stavlja u ulogu jednog od lordova legendarnog grada iz Forgotten Realms sveta Waterdeep-a. U igri kao lord šaljete svoje agente na odrdjena strateška mesta da vrbuju avanturiste za vas koje kasnije šaljete u odredjene portage i time osvajate važne strateške poene. Naravno kao i svaki lord u igri koristite se intrigama da bi uništili svoje rivale u igri, a tu je i najveća čar ove igre. Igra nam dolazi u originalnoj verziji, a takodje za nju postoji i dodatak koji neverovatno doprinosi zanimljivosti ove igre i ne bih vam čak ni preporučio da igrate bez njega.

26Dec / 2014

Settlers of Catan

Settlers of Catan je igra koja vas stavlja u ulogu doseljenika na ostrvo Catan. Igrači zauzimaju polja koja donose dobra ( hranu, žito, kamen, drvo ) koja su im potrebna za izgradjivanje njihove civilizacije. U toku igre pomenutim dobrima zidaju se putevi, gradovi, sela, koji nam donose pobedničke poene. Igra je namenjena za 3 ili više igrača, neverovatno je dinamična i kompetativna, prava poslastica za ljubitelje društvenih igara.

26Dec / 2014

Carcassonne

Legendarna evropska igra koja nas stavlja u srednji vek. Igrači osvajaju i otvaraju srednjevekovni pejzaž. Svaki potez igrač vuče jedno parče terena koje se nadovezuje na već postojeće i time gradi svoju malu imperiju. Takodje postavlja i svoje ljude koji mogu biti vitezovi koji čuvaju zamkove, lopovi koji čuvaju puteve, seljaci na njivama. Ova igra dostigla je neverovatnu popularnost smatra se jednom od večnih igara. Takodje u Carcassonnu se organizuje i svetsko prvenstvo.

Trading Card Games

Trading Card Games (TCG – bukvalan prevod bi glasio sakupljačka kartična igra) je tip kartičnih igara koje su nastale 1993. godine kao specijalno dizajnirani setovi karata za igranje. Za ovakav tip igara je tipično da svaki igrač ima svoj špil sastavljen od raznovrsnih karata koje je skupio putem kupovine, menjanja ili osvajanjem nagrada na turnirima. Taj špil je konstruisao tako da bi pobedio svog protivnika koji takodje ima svoj, na isti način, sakupljen špil. Popularnost ovog tipa igrara je u svetu na svom dosadašnjem vrhuncu što omogućava proizvodjačima da ih učini što pristupačnijim sve širem tržištu i da pored toga ulaže u pokušaje dovodjenja ovakvih igara skoro na nivo sporta pomoću sve bolje organizovanih takmičenja ali i regionalnih i svetskih prvenstava. Broj igrača tih turnira poslednjih godina eksponencijalno raste i ovakav vid igara sve više interesuje omladinu kao alternativa kompjuterskim igrama.

26Dec / 2014

MTG

Magic: the Gathering je prva kartična igra ove vrste koja je nastala 1993 godine i do dan danas se zadržala kao najpopularnija medju TCG kartičnim igrama. Svaka partija ove igre predstavlja borbu dva čarobnjaka (Planeswalkera) koji koriste magicnu energiju (manu) da bi prizvali čudovišta, artifakte ili magije koje ce im pomoći da pobede protivnika. Svaki igrač ima svoj špil koji pravi po svojim preferencama i trudi se da veštim sinergijama izmedju karata omogući prevagu u izjednačenoj borbi. Osim igranja u krugu prijatelja, postoje razni zvanični turniri koji omogućavaju da zaljubljenici ove igre pokažu šta umeju i osvoje velike nagrade.

26Dec / 2014

Yu-Gi-Oh!

Yu-Gi-Oh je planetarno popularna karticna igra nastala po temi veoma popularne, istoimene anime. Igraci prave špilove od minimum 40 karata i pažljivo biraju svaku kartu, jer baš ona može da napravi razliku izmedu odlicnog špila i dobrog pokušaja.Poenta je, kao i u vecini TCG kartičnih igara, da igrač svojim čudovištima pobedi protivnikova, a na kraju i samog igrača. Turniri Yu-Gi-Oh-a obiluju živahnom i pozitivnom energijom, a najboljim igračima sledi nagrada, pa i kvalifikacija za regionalno i nacionalno takmicenje, gde mogu ponovo da dokažu da su najbolji! Jedno je sigurno - niko ne ostaje ravnodušan.

Pogledajte video putokaz koji smo pripremili za vas Pogledajte!